Skip navigation

NewWorld

Prostia, după cum spunea Freud, este fascinantă pentru că nu are limite. Am avut întotdeauna o mai mare plăcere în a dialoga cu proştii, pentru că, în discuţiile cu oameni inteligenţi, ajungeam prea repede să fim de acord unul cu celălalt. Într-o discuţie cu un prost, starea vremii (sau alt eveniment direct observabil şi care nu necesită procesare mentală) poate fi adesea singurul lucru asupra căruia poţi să cazi de acord. Prostia a fost, este şi va rămâne la modă atât timp cât va exista şi specia umană. Cele două paradigme pe care le voi analiza în cele ce urmează, sunt simple caricaturi ale celor două regimuri odioase din secolul XX: comunismul şi fascismul. Aceste caricaturi se află într-o acerbă luptă pentru minţile tinerilor ignoranţi din România.

Zeitgeist – Karl Marx fumător de marijuana, cu iPod, eşarfă şi teneşi

L-ai văzut? Probabil că da. Cum ţi s-a părut? Extrem de plauzibil. O voce egală şi plictisitoare, acompaniată de o compilaţie video sumbră, realizată parcă de un repetent de la ATF. Da! Aşa ceva merită toată credibilitatea pe care un spirit critic mort o poate acorda. Înlătură orice dubiu pe care îl aveai asupra posibilei existenţe a unui grup de plutocraţi care joacă Monopoly pe harta lumii. Dar oare concordă totuşi cu realitatea? Din fericire nu. Dar nu mă voi ocupa aici cu demontarea gogomăniilor susţinute de film; pentru cei interesaţi de asta, există surse gratuite de informaţie (de exemplu Wikipedia).

Publicul ţintă al lui Zeitgeist este reprezentat de tineri neadaptaţi, din clasa medie, aflaţi în conflict cu normele lumii civilizate. Ei urăsc televiziunea şi presa consacrată (dude, televizorul nu e cool), şi folosesc sursa alternativă de informaţie (Învăţăturile Sfântului Internet pentru fiul său Prostul). Pentru astfel de proşti Zeitgeist este “Teoria Unificată a Tot Ceea Ce se Petrece în Lume”. Documentarul începe prin a face o deconstrucţie fantezistă a originii creştinismului, pentru că, dacă vrei ca minciunile tale să aibă un iz de credibilitate, trebuie mai întâi să combaţi minciunile inoculate anterior de biserică. Ceea ce urmează este un scenariu scris parcă la beţie de Dan Brown. Există un grup de bancheri iluminaţi, al căror unic ţel este înrobirea rasei umane. Ei sunt practic responsabili pentru toate războaiele din ultimii 200 de ani, pentru 11 septembrie şi pentru războiul din Irak. Scopul? Evident, instaurarea Noii Ordini Mondiale. Toţi oamenii vor purta microcipuri implantate subcutan şi vor trudi din greu pentru bunăstarea acestor porci Imperialişti. Alternativa acestui viitor sumbru este prezentată la sfârşitul lui Zeitgeist Addendum şi este o utopie demnă doar de mintea unui copil de grădiniţă.

Secretul succesului lui Zeitgeist se bazează pe faptul că paranoia este probabil cea mai comună formă de dezechilibru psihic, iar cu cât spectatorul este mai prost, cu atât îşi poate controla mai greu apucăturile paranoice. Nu pot fi blând cu fanii acestui film.

Ortodoxia – Ne întoarcem în timp şi suntem mândri de asta

Europa? Numai homosexuali, drogaţi, curve, avorturi şi satanişti. Ce ne trebuie nouă asta? Aceasta este mentalitatea fanaticului religios de nouă generaţie din România. El este un tânăr puţin educat, creştin ortodox, homofob, rasist şi naţionalist. Nu neapărat membru al Noii Drepte, el îi simpatizează pe sârbi, pe Gigi şi pe Dan Diaconescu şi îi urăşte visceral pe unguri, ţigani, evrei, americani şi lista poate continua la nesfârşit. Poartă mătănii la încheietură (probabil luate de la biserica de cartier, dar presupuse a fi protectoare împotriva HIV), cruce de aur la gât, îşi face cruce în dreptul fiecărei biserici (nu catolice) şi are în portofel o iconiţă de carton adusă de o mătuşă care a fost la Ierusalim. Dacă e băiat are o atitudine de miştocăreală dezabrobatoare faţă unguri; dacă e fată se schimonoseşte ca o mironosiţă când aude de homosexuali, avort şi vaccin anti HPV.

Jidanii-francmasoni-homosexuali vor să ne fure ţara şi să ne dea paşapoarte cu semnul fiarei, pentru că vor să instaureze Noua Ordine Mondială. Mai simplu: Cine propune ceva nou, e împotriva noastră! Internetul e plin de bigoţi care ştiu nr. de Cosmote al lui dumnezeu şi vorbesc zilnic cu el. Deputatul Brânză (sau ce mă-sa o fi) declară la televizor că “ateii care n-au nici un dumnezeu sunt oameni periculoşi”. Iresponsabil? Nici pe departe. Electoratul îi împărtăşeşte iluziile. În opinia majorităţii suntem un “popor creştin” şi trebuie să rămânem aşa.

În faţa schimbării iminente proştii se întorc la repere “sigure”. Şi nimic nu e mai sigur decât “dumnezeu şi patria”, atunci când nu posezi un IQ de 3 cifre.

Concluzii

Proştii au permanent nevoie de duşmani. Acest fapt îi defineşte, deoarece le motivează existenţa şi simplifică realitatea, deoarece realitatea este prea complexă pentru minţile simple. Fanii Zeitgeist mă vor considera imperialist fascist. Ortodocşii mă vor considera comunist şi satanist. Ca să fie împăcate ambele tabere mă simt nevoit să declar:

Sunt un jidan-fascist, un comunist-francmason şi un imperialist-satanist.


27 Comments

 1. tu nu esti ce ai scris,esti ori tampit ori interesat…vezi ca”jidanii”si”francmasonii”sunt religosi in proportie covarsitoare,conspiratiile exista de cand lumea,cipurile implant sunt o realitate nwo deocamdata spre disperarea ateilor e un ideal si in rest tu sa fii sanatos ca restu nu conteaza…cei ca tine traiesc mult.

  • F-Raptor
  • Posted 8 May 09 at 10:55 pm
  • Permalink

  @tais: am început recensământul cretinilor, tu eşti numărul 1.

 2. mi sa mai spus:))))..da’vezi ca’s pe juma”jidan”.

  • F-Raptor
  • Posted 8 May 09 at 11:16 pm
  • Permalink

  Să fii sănătos!

  • citizen x
  • Posted 9 May 09 at 2:19 am
  • Permalink

  am vazut filmul. patetic cam ca toata teorile conspirationiste. cum naiba se face ca ata de multi (75% dupa parerea mea) din home sapiens nu isi merita deloc adjectivul de sapiens? ai vreo explicatie? sunt de acord ca paranoia este cea mai raspandita boala psihica, urmata de despresie cronica care duce inevitabil la schizofrenie?

  • F-Raptor
  • Posted 9 May 09 at 12:10 pm
  • Permalink

  Să nu suprasimplificăm. Eu n-am spus boală, ci dezechilibru. E uneori un avantaj să fii puţin paranoic, dar destul de rar. Secretul e să găseşti acel echilibru, care să te ferească de fecalele mediatice, cu e şi Zeitgeist.
  P.S.: Schizofrenia nu provine din depresie cronică, ci e o boală cu supstrat neurologic, pur şi simplu creierul e “cablat” într-un mod aberant.

  • tronul
  • Posted 9 May 09 at 5:31 pm
  • Permalink

  Eu sunt doar jidan si homosexual ortodox apolitic. Francmason ma mai gandesc.

  • fecioaramaria
  • Posted 11 May 09 at 11:24 am
  • Permalink

  1)conspiratiile sunt la moda, pt ca par complicate, deci aparent mascheaza simplitatea mintii celui care le debiteaza, si sunt totusi simple pe minte ingusta a unora…
  2)ceva , ceva o fi real, pana la urma nu inseamna ca UE ne vrea binele, doar nu crezi ca tot vestul n-are alta treaba decat sa ne civilizeze pe noi, si tot ce vine de la ei e bun
  3)paranoia e obligatorie, e un mod de viata, nu poti trai dc nu esti in permanenta banuitor…eu am fost un copil naiv, crescut sa creada in corectitudine, in dreptate si mi-am luat teapa de la viata…
  4)in ultimul an vom face”Retele Neurale”o materie in care studiem sistemul nervos dpdv electric, ingineresc…ma rupe fericirea cand ma gandesc…

 3. Mai ai si alti dusmani inafara de cei care se vadesc aici?

 4. Ce subtil am fost!

  • tipizor
  • Posted 7 June 09 at 6:04 pm
  • Permalink

  ce pot sa-ti spun tipule….odata ce ai ceva in cap si nu analizezi la sange totul nu e prea bine …Eu te sfatuiesc sa fii mai calculat un pic,viata-i scurta,trebuie analizate toate consecintele si variabilele probabile…Prima mea intrebare cand am realizat ca traiesc in lumea asta mare a fost:De ce si pentru ce m-am nascut? Asta sa te intrebi si dumneata :) Nu trebuie sa fim omule rai si sa ne imbrancim frate in cuvinte…suntem niste oameni civilizati,gandim,aia cu religia sa ramana cu a lor,cei cu credinta sa ramana cu ai lor,etc…Eu port o matanie la mana ca suvenir.O am dintr-un loc special unde se afla o liniste si o pace pe care niciunde in lume nu se poate gasi.Sunt un om normal,cu credinte si convingeri proprii,cred in Dumnezeu,intr-un design inteligent,intr-un creator superb,fabulos care nu are nevoie de niste cuvinte banale si care niciodata nu va putea primi lauda de la noi oamenii cum trebuie..de ce Il laud?Pentru ca e bun..Dumnezeu nu are nevoie de laudele noastre …el e totul si nimic,e punctul tangent intre 0 si infinit …El e cel care a facut lumea asta si ce e in jurul ei.E nevoie de religie pentru a pune bazele credintei, dar a face din ea o credinta,adica o credinta in algoritmul credintei e cam gresit.Multi fac asta.Religia e un mod de a crede.Nu trebuie sa crezi intr-un mod,trebuie sa-l aplici.Inca o data sanatate si tot ce-ti doresti.O sa ma rog sa te ajute Dumnezeu prietene.:) Inca o data salutari si Doamne Ajuta!(apropo daca incerci sa spui o data Doamne Ajuta o sa te simti oarecum frustrat,rusinat….cerceteaza asta ;)-

  • F-Raptor
  • Posted 7 June 09 at 10:08 pm
  • Permalink

  Te rogi la un personaj inexistent să ajute un necunoscut? Şi crezi că pot respecta asta?

 5. Iti place Gigi Becali? Il urasti?

  il poti vedea in toata splendoarea lui! http://fotoblog.ro/2009/06/25/body-language-de-europarlamentar/

  • marcut catalin
  • Posted 23 July 09 at 9:28 pm
  • Permalink

  bai puta bleaga!probabil esti cel mai penibil om care exista!vorbesti de altii ca sufera de schizofrenie!stii ce parere miam facut eu despre tine citind articolul tau?esti megaloman ,narcisist ,antisocial ,arogant, frustrat, probabil ai probleme erectile, ateu!adica SCHIZOFRENIC!! cine p.iz.da matii te crezi? calci in picioare ortodoxia si pe dumnezeu!bagamas p.u.l.a in mata de satanistu p.u.l.i.i mele!dute dracu si te spanzura

  • cata
  • Posted 23 July 09 at 9:31 pm
  • Permalink

  bai puta bleaga!probabil esti cel mai penibil om care exista!vorbesti de altii ca sufera de schizofrenie!stii ce parere miam facut eu despre tine citind articolul tau?esti megaloman ,narcisist ,antisocial ,arogant, frustrat, probabil ai probleme erectile, ateu!adica SCHIZOFRENIC!! cine p.iz.da matii te crezi? calci in picioare ortodoxia si pe dumnezeu!bagamas p.u.l.a in mata de satanistu p.u.l.i.i mele!dute dracu si te spanzura!sa iti dau cu nisip in ochi

  • F-Raptor
  • Posted 24 July 09 at 7:19 pm
  • Permalink

  Ai grăit ca un adevărat cre(ş)tin.

  • Todor
  • Posted 10 August 09 at 11:13 pm
  • Permalink

  salut, de ce scri in asa hal despre zeitgeist si ortodoxism? daca tu te crezi asa inteligent ar trebui sa ne demonstrezi si noua(cititorilor), nu sa scri ceva in bataie de joc, jignitor si agresiv… nu dai dovada de om inteligent ci mai degraba de om care se crede inteligent… nu stiu din ce motiv esti ateist, poate sa enervezi alti oameni, din ura… poate nu te consideri cocalar, manelist, om ratat, poate nici nu esti un ratat, dar citind cele scrise mai sus am ramas cu impresia ca nu esti cu nimic mai bun decat acei prosti are nu poseda un IQ de 3 cifre… si eu sunt ateist si as dori sa vorbesc cu tine pe Y!mess

  • Todor
  • Posted 10 August 09 at 11:27 pm
  • Permalink

  :) am mai citit si alte articole din blog, si unele chiar mi-au placut… imi place si cand scri ironic, dar nu cand jignesti prin scris

  • F-Raptor
  • Posted 30 August 09 at 3:17 pm
  • Permalink

  Eu nu sunt ateist. Eu sunt ateu.

  • LPSebi
  • Posted 1 September 09 at 2:24 am
  • Permalink

  marcut catalin asa aperi tu religia? :))
  Is perfect deacord cu ce ai scris in articol. Ai ziso foarte bine!

 6. F-Raptor, as putea fi de acord cu ce spui tu.. cu mici exceptii.

  1. Nu pot sa cred ca o persoana aparent inteligenta nu poate vedea dincolo de mesajul de fatada pe care-l transmite zeitgeist. Nu trebuie sa fim niste oi.. si sa asimilam mecanic tot ce auzim sau vedem, ci trebuie sa analizam, sa ne punem intrebari si sa tragem concluzii!
  Aveam nevoie de Zeitgeist Sa ne spuna ce? Ca democratia este o forma de oranduire bazata pe profit, astfel nu-si da nimeni interesul sa ne faca viata “mai usoara” daca nu aduce profit. De ex: Nu vei face niciodata un produs care sa functioneze 100 de ani,chiar daca ai putea, pentru ca nu este profitabil.
  Prin prisma profitabilitatii distrugem efectiv planeta asta!
  Chestiile astea oricine le poate deduce si fara Zeitgeist!
  Hai sa vedem ce ne invata filmuletul asta: Avem resursele necesare pentru a putea trai toti in deplina bunastare si in acord cu natura? Raspuns = DA! De ce nu se face? A) nu este profitabil si B) natura umana este autodestructiva.
  Suna utopic ? Da.. pentru cei fara viziune.
  Exemplu: Nu avem infrastructura pentru ca nu avem bani. Drumurile nu se fac cu bani!! se fac cu piatra, ciment, etc.
  Daca am accepta cu totii ca de fapt suntem o mare familie, si am fi uniti, viata pe Terra s-ar schimba.
  Nu mai suntem in evul mediu, nu avem nevoie de muncitori sa construiasca drumuri, putem avea roboti care sa faca asta.. si nu numai! De ce nu facem? Pentru ca nu putem vedea dincolo de niste hartii colorate numite “Bani”!! Si apoi.. oamenii din ce or sa traiasca daca nu sclavesc ? :)
  Noi nu o sa traim suficient..dar asta e viitorul umanitatii, altfel ne vom autodistruge.

  2. Biserica.
  Oamenii, inca de pe vremea lui erectus,aveau nevoie de supranatural. Astfel se inchinau la tot ce le era necunoscut si provoca frica: foc,fulger,etc. Mai apoi niste jmekeri au fructificat aceasta “nevoie” si sub semnul “vietii de apoi” au manipulat masele,fara greutate, marea lor majoritate aveau o inteligenta similara cu a vitelor folosite sa are ogorul.
  Nu puteau sa zica celor care populau zonele foarte calde ale planetei “nu mancati carne de porc, ea avand multe calorii si in combinatie cu caldura excesiva o sa va omoare!!” ca nu i-ar fi bagat nimeni in seama. Astfel au apelat la porcii napaditi de diavol :).
  Eh.. multi vor zice “si ce.. in fond le-a facut un bine” si eu sunt de acord. Doar ca binele a fost facut pentru a-si asigura forta de munca.. si nu din grija oamenilor!

  • F-Raptor
  • Posted 3 November 09 at 6:21 pm
  • Permalink

  Pentru că nu crezi în democraţie, nici măcar nu meriţi un răspuns. Dar, de dragul discuţiei:

  1. Natura umană nu este autodestructivă, altfel nu am fi ajuns pana aici. Sună utopic ceea ce spui tu, şi chiar este utopic. Drumurile se fac cu oameni (cu roboţii încă suntem la început de drum). Utopia unei societăţi robotizate, în care oamenii trăiesc în armonie şi pace sună ridicol. Natura umană nu înseamnă armonie şi pace. Suntem fiinţe vii, iar viaţa înseamnă luptă. Speciile care nu sunt capabile să lupte sunt sortite pieirii. Evident, nu mă refer la luptă gândindu-mă la război, ci doar la competiţie.

  2. De acord, dar cu menţiunea că nu combinaţia de calorii cu căldură te omoară, ci faptul că carnea de porc este foarte perisabilă.

  • edy
  • Posted 4 November 09 at 3:04 pm
  • Permalink

  Exista o contradictie in ceea ce afirmi : “natura umana nu este autodistructiva, altfel nu am fi ajuns pana aici”. Hai sa analizam unde am ajuns: O societate unde se “lupta” pentru supravietuire, fiul isi omoara parintii pentru o cocioaba darapanata ! Clima planetei este in declin si daca continua asa.. in cel mult 200 de ani disparem.

  F-Raptor, descrierea vietii asa cum o faci tu.. “viata inseamna lupta” ma duce cu gandul la fiarele din jungla.. care se lupta pentru un starv..cu toate ca exista hrana din abundenta in jur, dar e mai comod sa nu vanezi!

  Eu cred ca oamenii.. ar trebui sa inceapa sa se ridice peste acest nivel, suntem mamifere dar prin prisma inteligentei si experientei acumulate in miile de ani de evolutie, ar trebui sa avem un comportament diferit de animalele salbatice !
  “Viata inseamna lupta” este o afirmatie complet pro-democratica si fara viitor.
  Pentru supravietuirea omenirii ca specie, va trebui sa ne insusim o mentalitate de grup, precum furnicile :)
  O sa ma acuzi iar de utopie, insa nu pot sa ma rezum la a gandi in prezent.
  Imi pare rau sa o spun, imi pari o persoana foarte inteligenta, dar fara viziune. Te intereseaza doar “azi” , probabil asta se va schimba dupa ce vei avea urmasi :)
  Daca le spuneai celor din evul mediu ca peste ani, un aparat mai greu decat aerul va zbura era catalogat: “Utopie”, dar vezi ca am ajuns acolo.. ba chiar mai mult, am iesit in spatiul cosmic ;)

  O ultima mentiune privitor la carnea de porc:
  La 50 de grade celsius, orice carne este perisabila. Porcul nu are un grad de perisabilitate mai ridicata, dar este mai toxica, continand un numar ridicat de lipide, contribuie major la aparitia bolilor cardio-vasculare.

  PS.
  Uita-te in parlamentul romaniei..si ai sa gasesti “democratie” din plin.
  Circ, circ si iar circ.

  • F-Raptor
  • Posted 4 November 09 at 4:07 pm
  • Permalink

  Întâi s-o lămurim cu carnea de porc. Pe vremea când s-a scris Biblia, oamenii apucau arareori să moară de boli cardiovasculare. Principala cauză de moarte erau infecţiile. Pe deasupra, nu se putea demonstra o relaţie de cauzalitate între hiperlipidemie, ateroscleroză şi evenimentele cardiovasculare dreivate din acestea. Crede-mă pe cuvânt, sunt medic şi mai ştiu câte ceva despre ceea ce te omoară.

  În ceea ce priveşte mentalitatea de furnicuţă, specia noastră nu o poate dobândi: aplicarea, şi finalmente, falimentul lamentabil al oricărei utopii au demonstrat asta. Suntem animale sociale şi nu membri fară identitate ai unui stup. Orice ierarhie inspirată din altă organizare decât cea naturală e sortită eşecului. Şi dacă te gândeşti să spui că organizarea furnicilor e naturală, ai dreptate: ea ESTE naturală, dar doar pentru furnici.

  P.S.: Nu am de gând să supraevaluez problemele din Parlamentul României. Ele sunt doar o reminiscenţă al unui sistem pentru furnicuţe: sistemul comunist.

  • didi
  • Posted 22 April 10 at 8:10 pm
  • Permalink

  “Sunt un jidan-fascist, un comunist-francmason şi un imperialist-satanist.”

  Nu esti decat un frustrat, care are ca axioma de capatai: “CEILALTI SUNT PROSTI”.

  E cool a sa pari destept? Da… probabil cad pitipoancele pe spate. Un tip atat de tare, draga, vai, ii face praf pe toti…

  “Daca n-ai un IQ de 3 cifre…” sugereaza subtil ca tu ai fi printre cei care ar poseda un astfel de IQ… Ceilalti, saracii se dau saracii de ceasul mortii ca sunt prosti.

  Dar noi stim adevarul: ca esti vai steaua ta.

  • F-Raptor
  • Posted 23 April 10 at 7:58 pm
  • Permalink

  Vai, vai, vai. Baga-ti-as pula pe gat… Acu’ te-ai trezit? Dupa un an!? QED: chiar ca ai un IQ de 2 cifre.

  • Elie Schmuck
  • Posted 28 May 10 at 6:01 pm
  • Permalink

  Frate Raptor, inca mai citesti commenturile?
  Io zic sa te intorci, poate nu radical ca inainte, da lumea are nevoie de tine.

  Iata ce fel de comentarii am primit (la mine):
  “Dar ce este, de fapt, rau in legatura cu antisemitismul?!
  Mai toata populatia planetei sunt antisemiti (impotriva evreilor, nu a tuturor semitilor)… doar nu o sa zici ca toata populatia planetei sunt rai din cauza a 10 milioane de oameni…!!?”
  sau
  “Asa se numeste blogul de mai sus,cu presedintele de kk cu tot,care este un pupincurist masono-securisto-jeg-fratele vostru-care a distrus Romania si v-a vandut-o voua pe NIMIK! Sictir cu el cu tot! Si asa cum zicea cineva mai sus: mars!”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: