Skip navigation

Un grup mare şi pestriţ stă adunat în poarta bisericii. Se opresc pentru că paznicii nu îi pot lăsa pe toţi să intre. Babele devin neliniştite, tinerii devin gălăgioşi. Unii mai nervoşi încep să împartă palme şi pumni necunoscuţilor. Cu toţii sunt aici pentru un ritual macabru, care presupune obţinerea unei distanţe minime faţă de cadavrul unui presupus realizator de fenomene paranormale.

Mă refer bineînţeles la zecile de mii de idioţi care se înghesuie an de an de fiecare dată când leşul nu ştiu cărui sfânt e scos la lumină spre a fi adorat. Credinţa acestor animale fără minte este una puternică, adesea îmbrăcând aspecte violente. Totul este ca o competiţie, premiul cel mare: câteva clipe de sărutări pătimaşe ale unei cutii pline cu oase. Tot ce ţine de acest aspect al credinţei frizează ridicolul şi pe alocuri nebunia.

Orice adunare de oameni care necesită prezenţa unei dube de poliţie şi a unei ambulanţe ar trebui evitată. Dar totuşi babe senile, paralizate, cu insuficienţă cardiacă, cu plăci de aterom pe coronare, cu osteoporoză, hipertensiune şi hemoroizi nu ţin cont de pericole, pentru că îşi imaginează că sănătatea lor se va ameliora spectaculos dacă stau 12 ore în picioare ca să pupe o raclă. Şi ce ironic ar fi să mori în timp ce aştepţi ca o vită să-ţi vină rândul la pupat un mort. Mai ales dacă aveai intenţia să-l rogi să-ţi pună o vorbă bună la un om invizibil care trege toate sforile din înaltul cerului. De fapt dacă ai toate afecţiunile de mai sus, 12 ore petrecute în picioare te vor omorî cu siguranţă. Şi dacă n-ai apucat încă să-i transmiţi mortului solicitările? Să presupunem că faci un AVC şi crăpi chiar în momentul în care ceri un loc în rai. Mesajul e incomplet. Vei mai ajunge în rai? Eu sper că nu! Meriţi să te duci în iad, dobitoc macabru ce eşti. Ai fi fost şi acum în viaţă dacă nu te apuca din senin necrofilia.

Biserica ortodoxă adoră moartea. Religia creştină este una a morţii. Simbolul ei este un mort bătut în cuie pe o cruce. Expunerea o dată pe an a unor cadavre este doar satisfacerea unui fetiş macabru vechi de 2000 de ani.

7 Comments

 1. Pai daca crapi la coada se cheama ca nu mai ai nevoie de initerventie. Te duci personal la Ala si daca esti inteligent ii dai si doua palme pentru ca nu te-a lasat macar sa mirosi racla. Daca nu ii explici tu cumva ca nu ai stat fara rost acolo. Cel mai recent caz e al unei tinere gravide care a pierdut sarcina din cauza ca statea la rand la pupat ciolane. Ala micu de nu se nascuse o sa trebuiasca sa ii explice Lui de ce masa a fost asa de imbecila. Si uite interventia …

  • F-Raptor
  • Posted 10 November 08 at 5:34 pm
  • Permalink

  Femeia şi-a sacrificat copilul pentru credinţă. Oare dacă biserica tot este împotriva avortului n-ar trebui să interzică gravidelor să mai vină la pupat de cruci? Sau avortul spontan nu se pune, că doar a fost voia domnului? Ar trebui ca patriarhia să investigheze cazurile astea. Dacă femeia a luat un pumn de oxitocină ca să lepede chiar în mulţimea de oameni, astfel obţinând compasiune, înţelegere şi mai ales fiind scutită de acuzaţiile de a fi criminală pe care le profesează biserica. Înaltpreanenorocitul Daniel ar trebui să-şi pună oamenii la treabă. Să dea de fundul problemei.

  • Carmen
  • Posted 11 November 08 at 2:15 am
  • Permalink

  Religia creştină este una a morţii. Simbolul ei este un mort bătut în cuie pe o cruce. – Ai citit cumva despre Iulian Apostatul? :)

  • F-Raptor
  • Posted 11 November 08 at 6:09 pm
  • Permalink

  Am citit foarte puţin despre el.

  • queendi
  • Posted 28 November 08 at 3:31 pm
  • Permalink

  bun articolul…

  • Ananda
  • Posted 13 January 09 at 10:45 pm
  • Permalink

  Ai perfecta dreptate!Felicitari pt. acest articol!Bafta in continuare!

  • tronul
  • Posted 9 April 09 at 10:57 am
  • Permalink

  “Religia creştină este una a morţii.” Buna observatie! Cu toate ca islamul o depaseste la capitolul asta.


One Trackback/Pingback

 1. By Aşa NU « rogue waz here on 17 Nov 2008 at 6:52 pm

  […] vor înghesui vor sta la coadă să umple teatrele si muzeele, în loc să se îmbulzească pentru a pupa morţi. Avem nevoie de şcoli, de universităţi, de spitale (+ aparatură), de cămine pentru bătrâni, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: